Чехия

Список документов в посольство ЧЕХИИ

НОВІ ВИМОГИ ЧЕСЬКОГО КОНСУЛЬСТВА  

ОБОВ”ЯЗКОВО необхідно надати наступні документи на кожного туриста:

  1. Оригінал закордонного паспорту (строк дії паспорту не менше ніж 90 днів з дня повернення з плануємої подорожі) з наявністю вільних сторінок для віз!!!
  2. 2 фото (кольорові, чітке зображення, без вуглів). ОБОВ”ЯЗКОВО розміром 3,5х4,5, обличчя КРУПНИМ ПЛАНОМ 80% фотографії
  3. Копія внутрішнього паспорту (ЧІТКЕ зображення) усіх сторінок на яких є будь-який напис
  4. Довідка з місця роботи на бланку підприємства (повні реквізити, тел, адреса), яка інформує про займаєму посаду, оклад, та гарантує зберігання заробітної платні та посади на час відпустки. Якщо оклад невеликий, рекомендується надати оригінал довідки з банку чи іншої фінансової установи про наявність банківського рахунку, яка інформує про залишок коштів (або депозитного рахунку).

Для приватних підприємців

  • Нотаріально завірена копія свідоцтва приватного підприємця
  • Оригінал довідки з банку чи іншої фінансової установи про наявність банківського рахунку, яка інформує про залишок коштів (або депозитного рахунку).
  • Або довідка з місця роботи на бланку підприємства (повні реквізити, тел, адреса), яка інформує про займаєму посаду, оклад, та гарантує зберігання заробітної платні та посади на час відпустки.

Для студентів

  • Оригінал довідки з місця навчання
  • Копія свідоцтва про народження
  • Довідка про фінансове забезпечення: Довідка з місця роботи одного з батьків (де останнє речення підкреслює, що Батько/Мати фінансує туристичну подорож своєї дитини), якщо оклад невеликий, рекомендується надати оригінал довідки з банку чи іншої фінансової установи про наявність банківського рахунку, яка інформує про залишок коштів (або депозитного рахунку).
  • Якщо батьки приватні підприємці – див. вище.

Для пенсіонерів

  • Копія пенсійного посвідчення
  • Якщо велика пенсія – оригінал Довідки про пенсію за останні 3 місяці
  • Якщо пенсія невелика та немає власного банківського рахунку чи депозитного вкладу, довідка про фінансове забезпечення: Довідка з місця роботи одного з дітей (де останнє речення підкреслює, що такий-то фінансує туристичну подорож своїх батьків, + копія свідоцтва про народження, яка констатує рідство), якщо оклад невеликий, рекомендується надати оригінал довідки з банку чи іншої фінансової установи про наявність банківського рахунку, яка інформує про залишок коштів (або депозитного рахунку). Якщо приватні підприємці – див. вище.

Для домогосподарок

  • Оригінал довідки з банку чи іншої фінансової установи про наявність банківського рахунку, яка інформує про залишок коштів (або депозитного рахунку), якщо немає, то необхідно:
  • довідка про фінансове забезпечення: Довідка з місця роботи одного з батьків/чоловіка (де останнє речення підкреслює, що такий-то фінансує туристичну подорож свого родича), якщо оклад невеликий, рекомендується надати оригінал довідки з банку чи іншої фінансової установи про наявність банківського рахунку, яка інформує про залишок коштів (або депозитного рахунку). Якщо приватні підприємці – див. вище.

Якщо туристи подорожують з дитиною:

За умови, якщо дитина вписана в паспорт одного з батьків:

Наявність вільних сторінок для віз (окрема віза на кожну дитину + віза дорослу людину)

  1. З 5 років обов”язкове вклеєне фото дитини в паспорті батьків (у того, з ким їде дитина)
  2. Копія свідоцтва про народження
  3. Оригінал довідки зі школи
  4. Дозвіл (нотаріальний)на виїзд дитини на одного з батьків, у випадку, якщо один з батьків не їде
  5. 2 фото (кольорові, чітке зображення, без вуглів). ОБОВ”ЯЗКОВО розміром 3,5х4,5, обличчя КРУПНИМ ПЛАНОМ 80% фотографії (фото НЕОБХІДНО навіть на малюків до 1 року).

За умови, якщо у дитини окремий проїздний документ:

  1. Дитячий проїзний документ (строк дії паспорту не менше ніж 90 днів з дня повернення з плануємої подорожі) з наявністю вільних сторінок для віз!!!
  2. Копія свідоцтва про народження
  3. Дозвіл (нотаріальний)на виїзд дитини на одного з батьків, у випадку, якщо один з батьків не їде
  4. 2 фото (кольорові, чітке зображення, без вуглів). ОБОВ”ЯЗКОВО розміром 3,5х4,5

Надання фіктивних документів, нечітких копій, фото не за вимогами може вплинути на рішення про видачу візи і турист може отримати відмову, яка автоматично анулює Замовлення і може підлягати штрафним санкціям в залежності від кількості днів від плануємого заїзду (див. умови вказані в Договорі).

 

My operator